U zult er ongetwijfeld van gehoord hebben de afgelopen maanden: Brexit aan Zee. Het uitzwaaimoment voor de Britten aan het strand van Wijk aan Zee. Wat begon als een ludiek evenement(je), is in drie maanden uitgegroeid tot een van de grootste Facebook-events van de afgelopen 5 jaar met meer dan 80.000 vaste volgers.

Naast het enthousiasme van deze volgers op social media, zijn we in Nederland zo’n sterk merk geworden dat het NOS Journaal, Jinek, Hart van Nederland en diverse landelijke radiostations er meerdere malen aandacht aan hebben besteed. We zaten als organisatie van Brexit aan Zee op 17 oktober aan tafel in de talkshow van Jeroen Pauw (789.000 kijkers). Daarnaast hebben we nagenoeg de gehele wereldpers gehaald, van The Independent tot The Wall Street Journal, en is Euronews zelfs naar Wijk aan Zee gekomen om een reportage te maken.

De oorspronkelijke planning van 31 oktober bleek niet haalbaar vanwege hoogoplopende kosten, met name door de strikte beveiligingseisen vanuit de gemeente en de hulpdiensten. Om die reden hebben we als organisatie zelf besloten om het evenement uit te stellen naar 29 februari 2020 (schrikkelzaterdag): een unieke datum voor een uniek evenement. Om een evenement van deze omvang te kunnen organiseren is veel geld nodig. 

We durven te praten over een ‘sterk merk’ omdat zelfs na het uitstellen van het evenement de pers in de rij stond om ons te interviewen. Ook op Facebook en onze andere social media-kanalen merken we dat het enthousiasme niet verminderd is. Sterker nog, het aantal volgers groeit nog steeds gestaag. 

Natuurlijk krijgen we vaak de vraag of het evenement, i.v.m. de politieke ontwikkelingen in Groot-Brittannië, nog wel doorgaat. Het antwoord is “JA”. Want ons evenement draait niet om politiek, maar om Europese vriendschap, saamhorigheid en (eventueel) afscheid. Het “uitzwaaien” tijdens Brexit aan Zee kan ook geïnterpreteerd worden als “we wensen jullie het beste” of “blij dat jullie blijven”. Daarnaast zal Brexit aan Zee op 29 februari 2020 ook de start van het strandseizoen van Wijk aan Zee inluiden.

Omdat de (wereld-)pers nog steeds met ons meekijkt, is dit een geweldige kans om een leuk feestje te organiseren. Alle bedrijven en partijen die we in de afgelopen maanden aan ons gebonden hebben, voelen dan ook de kans om hun bedrijf op de wereldkaart te zetten. Een startup ticketingbedrijf, beveiligingsbedrijven, foodtrucks en de artiesten/bands (waaronder nationaal bekende artiesten)) hebben de samenwerking opnieuw bevestigd voor het evenement op de nieuwe datum.

Goed Doel: Kind & Brandwond

Natuurlijk is het “zwaaien” een ludiek evenement, maar we willen ook onze maatschappelijke betrokkenheid tonen. Om dat gestalte te geven hebben we Kind & Brandwond uitgekozen als goed doel. Naast een financiële steun proberen we op deze manier aandacht te vragen voor deze stichting die zich inzet om het lot van kinderen met brandwonden te verbeteren.  Organisaties/ondernemingen die deze stichting al ondersteunen zijn onder meer Brafoer in Beverwijk, SAVAL en Slagerij Brantjes.

Wilt u zich ook verbinden aan dit unieke evenement? Ziet u kansen voor uw bedrijf om door de wereldpers opgepikt te worden? Zou u als sponsor een financiële injectie willen geven aan ons evenement (en indirect aan Kind & Brandwond) om er zeker van te zijn het doorgaat? Wilt u meer informatie over het hele concept en de invulling van dit unieke evenement?

Mocht u geïnteresseerd zijn en bent u benieuwd naar ons sponsorpakket, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op zodat we een afspraak met u kunnen inplannen. We kunnen u dan met een professionele presentatie alles laten zien over de invulling van het evenement, persaandacht, de vergunning, de line-up van de artiesten en de sponsormogelijkheden. 

Hartelijk dank voor uw aandacht en wij hopen dat u en uw bedrijf net zo enthousiast zijn over Brexit aan Zee als wij nog steeds zijn. 

Met vriendelijke groet,

Marcel Korver

Namens de organisatie van Brexit aan Zee

Tel. :                 06-40185099

e-mail:               info@brexitaanzee.nl

site:                 www.brexitaanzee.nl